Raattaman taajama sijaitsee Pallastunturin kupeessa, n. 80 km Kittilästä pohjoiseen. Sinne voi ajaa Kittilästä Sirkan ja Tepaston kautta, mutta silloin joutuu ajamaan hiekkatietä kymmeniä kilometrejä. Kittilästä kohti Muoniota ja Rauhalan kylästä viitoituksen mukaan Raattamaan, pääsee käyttämään hyväkuntoista pikitietä. Alueen palveluita ovat tällä hetkellä kauppa ja A-oikeuksin varustettu ravintola. Lisäksi voi mainita ArctiFood poronlihajalostamon, josta voi ostaa porotuotteita melko edulliseen hintaan. Kauppiaan saa paikalle soittamalla numeroon 0400-227458.

Alueella voi kalastaa Ounasjoessa, Pallasjärvessä tai alueen joissakin pienemmissä järvissä. Ounasjokeen myydään sekä yhtenäislupaa, että jokilupaa. Saivojärveen ja Saivojokeen käy sama lupa kuin Ounasjokeen. Saivojärven kalakantana lähinnä ahven ja hauki, mutta satunnaisesti myös siika. Saivojoesta voi tavoittaa myös tammukan. Ounasjoen yhtenäislupa ei kelpaa Pallas- ja Saivojärveen eikä Saivojokeen, vaan pelkästään Ounasjokeen, mutta kattaa jokea Enontekiön kunnan rajalta aina Kittilään saakka. Enontekiön suunnalta löytyy Vuontisjärvi ja siihen myy lupia Peltovuoman kalastuskunta, eli luvan joutuu hakemaan Enontekiön puolelta, kuten Ounasjokeenkin em. kunnan alueella. Ounasjoen jokiluvalla (ei yhtenäislupa) jokea saa kalastaa muutaman kilometrin matkan. Asiasta voi kysyä Porotilamajoitus Auttosta.
Jokilupien hinnat Ounasjoelle ovat 4.50 €/vrk, 13.50 €/viikko tai 42.00 €/kausi ja kalakantana harjus, taimen, hauki sekä ahven. Ahven lähinnä verkkosaaliina. Enontekiön kunnan viikkoluvan hinta Ounasjoelle 12 €. Vuorokausi- ja kausilupien hinnat selviävät lupien myyjältä.
Kalojen alamitat: harjus 30 cm ja taimen 40 cm

Ounasjoen yhtenäisluvan hintaa voi tiedustella Porotilamajoitus Auttosta tai kylän kauppiaalta, joka myy kalastuslupia Kittilän kunnan alueelle.

Pallasjärven lupahinnat ovat 8.50 €/vrk, 34 €/viikko tai 85 €/kausi.
Kaloina järvilohi, -taimen, siika, hauki ja ahven.
Uistellessa vuorokausi- ja viikkoluvat sisältävät 3 vapaa/vene, kausilupa 5 vapaa/vene.
Järvellä kalastettaessa pelastusliivien käyttö on pakollista (vuonna 2006 eräs uistelija hukkui järveen, eikä kalastuskunta halua tapahtuman toistuvan). Onkiminen ja pilkkiminen on sallittua Pallasjärvessä.
Kalastus on kielletty Pyhäjokisuussa välillä Inganniemi – Perttiniemi.

Alle 18-vuotiaat saavat kalastuslupansa Ounasjoelle sekä Pallasjärvelle 50% alennuksella.
Lupia Ounasjokeen sekä järvelle myy Porotilamajoitus Autto ja Raattaman taajaman Tarmo-kauppias. Kaupalta voi ostaa polttoainetta. Myös pieniä käteiseriä voi kaupasta nostaa pankkikortilla (ei Visa-kortilla), mutta ei kovin suuria summia. Kauppiaan tavoittaa numerosta 0400-969433
Alueella olevaan Sarvijärveen ei myydä kalastuslupia.

Majoitus

Majoitusta Raattaman lähialueella on tarjolla kolmessa, keskenään hieman eritasoisessa mökkikylässä.

Porotilamajoitus Autto sijaitsee kilometrin verran Raattaman taajamasta Enontekiön suuntaan. Tilalla on monia erikokoisia majoitustiloja ja hinnat alkaen 40 €/2 hlö/vrk. Tilalta voi varata majoituksen myös täysihoidolla, jolloin hinta on 42 €/vrk/hlö. Majoitustilat ovat asiallisia ja siistejä sisältäen mm. oman saunan. Myös alueen siisteydestä on huolehdittu. Tilan kahvilasta voi tilata myös aterioita, mutta asiasta on sovittava erikseen. Tila vuokraa veneitä jokikalastukseen, kanootteja melontaan sekä lauttaa ja veneitä järvikalastukseen.
Lisätietoja esim. Mervi Autto Gsm 0400-645310 tai osoitteestawww.majoitusautto.com

Raattaman Lomamajat sijaitsee noin kilometrin päässä taajamasta Muonion suuntaan. Alue on pieni, mutta erittäin siisti ja mökkejä on kolme. Neljälle, kuudelle ja kymmenelle henkilölle. Mökkien hinnat alkaen 40 €/vrk.
Mökit on varustettu asianmukaisin varustein ja ovat omavaraisia, sisältäen saunan suihkuineen sekä täydellisen keittiön astianpesukoneineen.

Lisätietoja puhelimitse numeroista 016-537367 tai Gsm 0400-399537 sekä Internetistä hakusanalla Raattaman Lomamajat.

Pallas-Laakson Lomamökit sijaitsevat ajettaessa edellisestä reilu kilometri Muonion suuntaan. Pikitieltä on opastus ja hiekkatietä kertyy vajaat 3 km. Mökkejä on kuusi, kolme pientä ja kolme isoa. Mökit ovat täysin varusteltuja kelomökkejä ja jokaisessa on makuuparvi.
Alue on erittäin hyvin hoidettu ja erittäin siisti.
Mökit ovat tasoltaan 10 +, eli erittäin loistavia ja sisältävät astiat, täydellisen keittiön, kuivauskaapin, pakastimen TV:n ja takan, osassa mökeistä vuolukivitakka. Mökit on kalustettu upeasti, sisältäen mm. tauluja, seinävaatteita ja muita koriste-esineitä.

Pienet mökit sopivat esim. viiden hengen porukalle ja isot 6 – 8 henkilölle. Mökkien kesähinnat ovat: Pienet mökit 280 €/viikko, Isot mökit 350 €/viikko.
Lisätietoja puhelimella numeroista 016-537331 tai 040-5208434/Ritva Laakso

Amerikkalainen, Kalliovuorilta kotoisin oleva Curly-hevosrotu on sekin hieman erilainen verrattuna esim. suomenhevoseen, kihartuvine ja talvea kohti tihentyvine karvoineen.
Armi ja hänen tyttärensä ovat erittäin ystävällisiä ja huomattavan ulospäin suuntautuneita sekä esittelevät auliisti tilansa hevosia, ratsastus- ja muita palveluitaan. Mennessämme tutustumaan tilaan kelpo tuliaiskahvit syntyivät kuin itsestään. Matkailuvaunuilija tai -autoilija voi myös ruokailla tallilla, kunhan sopii asiasta hieman ennakkoon. Mahdollisuus kotaruokailuun (esim. poronlihakeitto) on, mutta myös asiasta ennakkoon sopimalla.
Lisätietoja Gsm 0400-978131/Armi, 045-1112995/Bertta tai osoitteesta www.lapincurlytalli.fi

Raattaman taajama lähialueineen tarjoaa majoitusta ja mahdollisuuksia hyvinkin monipuoliselle matkailijaväestölle. Kalastajalle luonnollisesti Ounas- tai Saivojoki tai Pallas- tai Saivojärvi, mutta esimerkiksi perheen kalastamattomille henkilöille alueella on loistavat marjamaat ja lähistöltä löytyy myös vaellusreittejä mm. Pallastunturilla. Perheen hevosihmisille Lapin Curly-tallilta löytyy monenlaisia hevosiin tavalla tai toisella liittyviä palveluita, ei pelkästään ratsastusta. Löytyypä myös koiran lailla istuva hevonen. Raattaman alue sopiikin parhaiten perheille tai ryhmille, joiden jokainen jäsen ei ole kiinnostunut pelkästä kalastuksesta, vaan joka viihtyy luonnossa myös ilman onkivälineitä.
Lisätietoa Raattaman palveluista osoitteesta www.raattama.fi

Lapin Curly-talli/Armi Laaksonen

Curly-tallin löytää ajettaessa taajamasta Tepaston suuntaan. Noin kilometrin hiekkatiematkan jälkeen Ounasjoentien risteyksessä on opaste tallille. Tallilla ei ole toistaiseksi omia majoitustiloja, mutta matkailuautolla tai -vaunulla liikkuva voi majoittua sopimuksen mukaan tallin pihapiiriin ja saada myös sähkön asumukseensa. Tallin WC- ja suihkutilat ovat rajoitetusti matkailijan käytössä.
Erikoisuutena voisi mainita mm. vihellyksestä syömään tulevat kotiporot.