Tuote: Perhovapa Vision 3Zone DH
9-10 Line – 34g – 14#
Saatavuus: Hyvin varustetut kalastustarvikeliikkeet
Hinta: 295 €
Takuu: 1 vuoden valmistus- ja materiaalivirhetakuu. Lisäksi 5 vuoden maksullinen kaikenkattava huoltopalvelu.
Maahantuoja: Vision Group

Yleistä: Vapa on suoraa jatkoa 3Zone-sarjaan ja on vanhemmista sarjan malleista poiketen neliosainen. Aihio on T-30 hiilikuitua ja vavan kaksi alinta siimarengasta ovat keraamisia ja loput kovakromattuja Snake-tyyppisiä kärkirenkaan ollessa pyöreä. Vavan kädensijojen muotoilua on muutettu tämän tuotesarjan malleihin ja kelankiinnike on muutettu vastaamaan Visionin muita malleja. Vapa on kevyt, keskitoiminen ja puolinopea. Siinä on hyvälaatuisesta korkista olevat kahvat, joista etummainen ns. täyspitkä ja takimmaisen päässä on vahvistettu paksunnos estämässä käden luiskahtamista.

 

 

 

Kelankiinnike on alumiinista sorvattu ja siinä on kaksi erillistä lukitusholkkia, joiden välissä on kuminen O-rengas varmistamassa kiristystä. Holkit on tässä mallissa karhennettu kunnolla ja niistä saa hyvän otteen. Vavan mallimerkinnässä on myös maininta perhosiiman painosuosituksesta. Tässä testin vavassa suositeltavin perhosiiman paino on 34 g. Vapa toimitetaan mustassa Cordura-putkessa, jossa on lokero jokaiselle vavan osalle.

Plussat: Vapa testattiin todellisessa kalastustilanteessa Inarijoella käyttäen Vision Ace 9-10 (34 g) kelluvaa siimaa. Siima oli hieman liian kevyen tuntuinen ja luullakseni 10-11 luokan siima olisikin ollut paremmin sopiva ko. vapaan. Vapa on kalastettaessa todella kevyt ja sillä heittäminen on miellyttävän tuntuista ja helppoa. Hieman kevyestä siimasta johtuen sen koko kapasiteettia ei päästy toteamaan, mutta testaajalle jäi tuntuma siitä, että voimaa on reippaasti raskaammankin siiman heittämiseen. Myöhemmin asia on tullut todennettua, eli vapa pelittää paljon paremmin 37-grammaisella siimalla. Vapa ei ole hirveän tarkka heiton ajoituksen suhteen, mutta vaatii hivenen enemmän tarkkuutta, kuin edeltäjänsä (3Zone). Vapa palvelee erittäin hyvin myös pidemmälle ehtineen kalastajan tarpeita. DH:lla heittää helposti ja vaivattomasti niin Spey- kuin yliolanheittoakin. Ehdottomasti hyvä hankinta ja paras kohtuuhintainen lohivapa tähän asti kokeilemistani. Valitettavasti sillä ei tällä kertaa päästy testaamaan väsytysominaisuuksia, mutta uskon siitä niitäkin löytyvän.
Vapaa on testattu myöhemmin myös 11-luokkaisella Vision Extreme Distance siimalla eikä sen heittämisessä esiintynyt minkäänlaisia ongelmia, eli siitä löytyy tarvittaessa voimaa myös raskaamman, pitkäkartioisenkin siiman käsittelyyn. Testikalastajan mukaan, joka tällä kertaa oli nainen, yhdistelmä pitkäkartioisella siimalla oli juuri ”se oikea”.

Miinukset: Nyt kun vavassa on kunnollinen kelankiinnike jossa on hyvin rihlatut kiristysruuvit (vrt. Vision 3Zone-testi), on siitä vaikeaa löytää mitään huonoa. Miinukseni tulee siitä, että ensimmäinen vaparengas ei olekaan vavan tyviosassa, vaan vasta kakkospätkässä ja siitä syystä vapaa kootessaan sitä joutuu hieman ”rihtaamaan” saadakseen kelan ja renkaat linjaan.

 

Arvosana: 10-/10

Testaaja: Ilkka