Tuote: Perhovapa Scierra BW 2 Sabalo 8,8′ 11-12 #
Saatavuus: Saatavuudesta ei tällä hetkellä täyttä varmuutta
Hinta: Suositushinta 439€
Maahantuoja: Svendsen Sport
Takuu: Ensimmäiselle ostajalle elinikäinen materiaali- ja valmistusvirheiden osalta.

Yleistä: Vapa on kolmiosainen, kärkitoiminen, sen kaksi alinta siimarengasta ovat keraamisia ja loput kovakromattuja snake-tyyppisiä. Kärkirengas on poikkileikkaukseltaan pyöreä. Korkkikahvat ovat hyvälaatuiset ja vavan päätynuppi on vahvistettu. Kelankiinnike on kaksivärinen ja siinä on kaunis kalan silhuettikuva. Kelan kiinnitys toimii päätynuppia kiertämällä, eikä ratkaisusta voi olla kuin yhtä mieltä, loistava. Vapa on yleisilmeeltään siisti, sinistetyn metallin värinen ja hillityn tyylikäs. Se toimitetaan irrotettavan, toiselta puolelta halki olevan apukahvan kera lokeroidussa pussissa ja sinisessä Cordura-putkessa.

Testijakso: Kun vavan ottaa käteensä, ensimmäinen tunne on sen huikea keveys. Tällaisen siimaluokituksen kyseessä ollessa ollaan yleensä tekemisissä kahden käden onkien kanssa, mutta tässä tapauksessa yhden käden ja ehkä siinä on keveyden ”salaisuus”. Vapaa testattiin Meksikoon suuntautuneella kahdeksan päivän mittaisella merikalastusmatkalla. Siimana oli testijakson ajan 12-luokkainen perhosiima ja heittäminen oli todella vaivatonta. Vavassa on voimaa hyvinkin pitkiin heittoihin ja myös melkoisessa vastatuulessa heittäminen onnistuu hyvin. Sen lyhyydestä johtuen myös tarkkuutta vaativien heittojen tekeminen onnistui hyvin ja esim. perhon saaminen mangrovepuiden lehvästön alle ei ollut erityisen vaikeaa. Vapa kesti loistavasti kahdeksan päivän suolaisen meren ja ilman yhteisvaikutuksen, eikä minkäänlaista hapettumista tms. ollut havaittavissa.

 

 

 

 

Plussat: Hyvää vavassa on ehdottomasti sen korkea laatu, viimeistelty työn jälki ja sen kaunis yleisilme. Vavan kelankiinnike on kullan ja sinistetyn metallin värinen ja siinä on jo mainittu kaunis kalan silhuettikuva. Kelankiinnike on erittäin toimiva ratkaisu ja päätynupista saa märilläkin käsillä pitävän otteen. Hyvä ja toimiva yksityiskohta. Siimarenkaiden lakkaukset ovat aihion väriset ja siististi tehdyt. Aihio muistuttaa väriltään sinistettyä metallia ja on hillityn tyylikäs. Mikäli on tällaisen voimakkaan yhden käden ongen tarpeessa, ei testin vapaa kannata unohtaa. Sen hinta on hyvin balanssissa vavan toimivuuden kanssa ja tässä tapauksessa rahoilleen saa vastinetta kukkuramitoin.

Miinukset: Vapamerkille on haettu lähiaikoina markkinarakoa maahamme, mutta sen löytyminen voi olla vaikeaa. Testin vapa on ehkä suunnattu lähinnä suolaisen meren kalastukseen (tarponi, snook), eikä sille sellaisena uskalla ennustaa kovin suurta menekkiä maassamme. Yhden käden lohionkena se menettelisi vallan hyvin, mutta, mutta. Kuinka moni on valmis vaihtamaan nykyisen lohionkensa testin onkeen. Irrotettava etukahva aiheutti muutaman kerran siiman ”liimautumisen” sen halkioon, mutta ongelma ratkesi poistamalla kyseinen apukahva.

 

Arvosana: 9,5/10

Testaaja: Ilkka