Tuote: Perhokela Hardy Gold The Sovereign 9/10
Saatavuus: Ei myyntiä Suomessa
Hinta: 338€
Maahantuoja: Ei tuoda maahan

Yleistä: Kela on perinteinen pienikehäinen, metallia ja eloksoitu kullan väriseksi. Työn jälki ja kelan viimeistely ovat huippuluokkaa ja sen sisältä löytyy mm. kaksi kunnollisen kokoista laakeria. Muovia kelassa on ainoastaan räikän kynnessä, mutta kaikki muut mekanismin osat ovat metallia.

 

 

Kelauksen kätisyyden vaihto käy kätevästi puolassa olevalla vivulla ja myös räikässä on on/off asento. Kelan jarrussa on 17 eri tiukkuutta, sen lähtökitka on lähes olematon ja jarrun säätönuppi joka on kelan takapuolella on iso, joten jarrua voi helposti säätää vaikka kesken kalan väsytyksen. Puolan irrotus käy kätevästi, kuten tällaisessa huipputuotteessa pitääkin. Puolassa on kaunis jalopuinen nuppi ja kullan värinen vastapaino. Kelan jalka on päällipuolelta pykäläinen, joten sen saa vaivatta sopimaan erilaisiin kelankiinnikkeisiin. Kela on sarjanumeroitu ja testin kelan numero on 920.

Plussat: Testin kela on tullut haltuuni erään seurakaverini kautta ja elokuun loppupäivinä sain Gaulalla testata sitä tositoimissa. Ison kalan väsytyksessä pystyin ”pelaamaan” jarrulla, eikä minkäänlaisia ongelmia esiintynyt. Kela on ehkä hieman painavahko verrattuna nykyisin muodissa oleviin laajakehäisiin, mutta en missään nimessä luopuisi siitä painon takia. Kelan puola on myös hieman ”kokoaan suurempi”, koska 11-12 luokkainen ampumasiima mahtuu sille hyvin 25:n metrin juoksusiiman ja 150:n metrin pohjasiiman lisäksi. Testin kela on lisäksi erittäin tyylikkään näköinen, minkäänlaista väljyyttä ei ole havaittavissa ja se tulee varmasti kestämään huomattavasti pidempään kuin markkinoille nykyisin pyrkivät ultrakevyet laajakehäiset kelat. Materiaalista johtuen kelassa ei tule esiintymään minkäänlaista vääntyilyä. Kelan rakenne on hyvin tiivis, eikä sen mekanismi näin ollen ole altis ulkoisille vaikuttajille, kuten esim. hiekalle. Jarru toimii yhtä lailla kuivana kuin märkänäkin. Ainut huono puoli on kelan nihkeä liikkuvuus markkinoilla, mutta sitkeällä yrittämisellä sellaisen saattaa saada Internetistä esim. joltain brittiläiseltä huutokauppasivulta. Testin kelan hinta on erittäin kilpailukykyinen verrattuna tämän päivän lohikelojen hintoihin. Mielestäni loistava ostos.

Miinukset: Neljän vuorokauden tosioloissa tapahtuneen testin perusteella kelasta ei ole mitään huonoa sanottavana.

 

Arvosana: 10/10

Testaaja: Ilkka