Tuote: Perho-onki ZPEY ZERO Switch, 9.6′ # 7, 4pc
Saatavuus: EUMER ja hyvin varustetut kalastustarvikeliikkeet
Maahantuoja: EUMER
Hinta: 399€
Takuu: 40 vuotta ilman toimitusmaksua

Yleistä: Tämän kertaisen testin tuote on neliosainen yhden käden perho-onki joka myydään valmiina pakettina, sisältäen vavan, kelan, siimat ja kuljetusputken, jossa on kelaa ja jatkokahvaa varten omat lokeronsa. Kelaa ei siis tarvitse irrottaa kuljetuksen ajaksi. Vapa on siis lähinnä yhden käden kalastukseen tarkoitettu, mutta lisäkahvan avulla sitä voi käyttää myös ns. kahden käden onkena. Tuote on lähinnä kokotoiminen, letkeän tuntuinen, mutta ei hitustakaan löysä, eli aihiossa on reippaasti voimaa.
Vavan kaksi alinta rengasta ovat keraamisia, muiden ollessa snake-tyyppisiä. Kärkirengas on poikkileikkaukseltaan lähinnä pyöreä. Vapa on erittäin siisti, väriltään lähinnä rusehtavan viininpunainen ja siimarenkaiden lakkaukset ovat huolella viimeistellyt.

 

 

Vavan totutusta poikkeavan jatkokahvan ”venkura” malli hieman hämmästyttää ensi näkemältä, mutta heitettäessä ei enää sitä tee. Jatko on irrotettavissa, jolloin vapa muistuttaa ns. normaalia perhovapaa.
Kelankiinnike on toteutettu siten, että sen holkki liikkuu kiristysrenkaan mukana. Toiminto, josta voi olla ainoastaan yhtä mieltä. Hyvä. Kiristysrengas on hyvin karhennettu ja siitä saa uskoakseni pitävän otteen myös märin sormin.
Jatkokahva on sivuiltaan luullakseni polyuretaania ja otepinnoiltaan hyvälaatuista korkkia josta saa mukavan ja pitävän otteen.
Tuotteen laajakehäinen kela on ns. peruskela, joka ei sisällä erityisempiä hienouksia, mutta toimii täysin riittävästi. Kelasta löytyy toimiva levyjarru eikä kelaussuunnan muuttaminen vaadi eritystoimenpiteitä. Perho-ongessa toimitettava siima on ampumasiima ja pohja- sekä juoksusiiman lisäksi valittu siten, että ostajan ei tarvitse asian kanssa tuskailla. ”Perho kiinni ja kalastamaan” tyyliin toteutettu, valmis kalastuspaketti.
Vaihtoehtona testin perho-ongelle on saatavana myös 9-jalkainen luokkaa 5 oleva, muuten vastaava tuote.

Plussat: Ehdotonta plussaa on tuotteen hinta, mutta myös sen kaikkinainen toimivuus, mitä vielä tänäkään päivänä ei voi ihan jokaisesta saman hintaisesta, ”kaupan hyllyltä kalastukseen” valmiista perho-ongesta mennä sanomaan. Plussaa on myös tyylikäs kuljetusputki joka vavan neliosaisuudesta johtuen on erittäin lyhyt. Seikka jota nykykalastaja arvostaa erittäin pitkälle. Vavan takuu ja sen pituus on myös asia, jota jokainen vaikkapa vain tällaisenkin euromäärän perho-onkeensa sijoittanut arvostaa. Helppoheittoisuus, vavan ja siiman ehdoton yhteensopivuus ja jatkokahvan antama lisäapu ovat mielestäni myös plussan arvoisia seikkoja perho-onkea valittaessa. Kaikkiaan loistava tuote, heitossa tuntuvasta ”velttoudestaan” huolimatta. Mainittakoon, että tunne on erittäin hämäävä eikä oikeasta velttoudesta olekaan kyse vaan ongen letkeästä, mutta rutkasti voimaa sisältävästä toiminnosta.

Miinukset: Noin tunnin mittaisen testijakson aikana en löytänyt yhtään seikkaa, jota voisi sanoa miinukseksi. Jos joku sellaisena pitäisikin vavan totutusta poikkeavaa ulkonäköä mutkallisen jatkokahvan ansiosta, en itse kuitenkaan katso sitä miinuksen arvoiseksi. Kokeiltuani, oikeastaan päinvastoin.

 

Arvosana: 10/10

Testaaja: Ilkka