Tuote: Kahluutakki Vision Flywater
Saatavuus: Hyvin varustetut kalastustarvikeliikkeet
Hinta: 160€
Maahantuoja: Vision Group

Yleistä: Testin kahluutakki on ollut markkinoilla jo melko pitkään ja on tuotemerkin myydyin malli. Se on väriltään oliivinruskea, saumat ovat teipatut ja takissa on verkkovuori. Takissa on hyvä, kolmeen suuntaan kiristettävä huppu ja sen lippa on jäykistetty. Siinä on kunnollinen vetoketju ja tuulilista kiinnittyy neppareilla ja kahdella tarralla. Tuulilistan alla vasemmalla puolella on vetoketjulla suljettava kohtalaisen kookas tasku. Kauluksessa on pieni läppä, joka estää tuulen pääsemisen kaulaan vetoketjun ollessa vedettynä ylös, varsinkin jos tuulilistaa ei ole kokonaan suljettu. Takissa on kaksi isoa taskua, joissa on tarralla kiinnittyvä reilu läppä.

 

 

 

Niiden päällä on pienemmät, vetoketjulliset taskut ja sisäpuolella on tarralla suljettava verkkotasku. Takin selkäpuolella on iso vetoketjullinen selkätasku, mutta vetoketju ei olekaan perinteisesti niskassa, vaan takin sivulla, vasemmalla puolella. Takki on lyhyttä mallia ja sen vyötärönauhan voi kiristää lähes vedenpitäväksi syvälle kahlattaessa. Hupun voi halutessaan kiertää kaulukseksi ja sen saa lukittua nepparilla varustetulla listalla. Takin tyylikkyyttä lisäävät kyynärpäiden kohdalla olevat mustat ”kyynärpaikat”. Sen hihansuissa on erilliset kiristettävät sisähihat, jotka saa melko vedenpitäviksi. Päällihiha on niin pitkä, että sen saa vedettyä sisähihan päälle. Isojen etutaskujen ja takin rintamuksen välissä on käsien lämmittelytaskut, joiden sisäpinta on fleeceä. Tuotemerkki löytyy vasemman taskun läpästä ja myös hupun oikealta sivulta.

Testijakso: Heti takin pukiessaan huomaa sen hyvän istuvuuden ja sisähihojen kiristys käy kätevästi tarralla. Takin vetoketju kulkee erittäin kevyesti, jopa niin, että siihen kiinnittää huomionsa. Nepparit sulkeutuvat ilman suurta voimantarvetta ja silti tulee tunne, että niiden kyky sulkeutua kestää pidempäänkin. Isoihin etutaskuihin mahtuu hieman suurempikin perhorasia ja pieniin vetoketjutaskuihin on mukava laittaa vaikka kalastusluvat. Toki muutakin, mutta tässä tapauksessa juuri em. luvat. Takki ei hiosta pidemmässäkään kalastusrupeamassa, mutta sen vedenpitävyyttä ei päästy sateen puutteessa testaamaan. Hihan osalta kylläkin ja sisähiha pitää lähes kaiken veden ulkopuolella. Hivenen vettä pääsi hihan sisään, mutta sisähihan tarraa kiristämällä sekin puute olisi voinut korjautua. Toisaalta, liika kiristäminen vaikuttaa suoraan takin käyttömukavuuteen. Takin vetoketju nousee riittävän korkealle ja huppua kiristämällä saa lähes ”kätkettyä” ylävartalonsa takin sisään. Takki ei lyhyydestään huolimatta nouse ”korville” kahden käden vavalla kalastettaessa, vaikka puseromallisesta takista voisi niin luullakin.

Plussat: Parin viikon kokeilun perusteella takista ei löytynyt moitteen sijaa ja uskallankin suositella testin tuotetta uutta kahluutakkia itselleen etsivälle. Tässä tapauksessa ei hintakaan liene esteenä. Toistaiseksi paras testaamani kahluutakki ja mielestäni erittäin hyvä ostos.

 

Arvosana: 10/10

Testaaja: Ilkka