Tuote: Kahluuhousut Vision Rapidot
Saatavuus: Hyvin varustetut kalastustarvikeliikkeet
Suositushinta: 359 €
Takuu: 1 vuoden Vision takuu materiaali- ja valmistusvirheille
Maahantuoja: Vision Group

Yleistä: Vision Radipor kahluuhousu on valmistettu Japanilaisesta F4wader™ kankaasta, jonka ilmoitetaan olevan erittäin kestävä, hengittävä ja pitkäikäinen. Sveitsiläinen Riri Storm™ on vesitiiviin vetoketjun valmistaja ja sen kerrotaan helpottavan housujen pukemista ja riisumista. Niin luonnollisesti onkin. Kahluuhousu on väriltään vaalea, ehkä hivenen oliiviin vivahtava. Tuotetta on saatavana neljää eri vartalotyyppiä varten, eli V5001 S-XXL, V5101 Long M-XL, V5201 King M-XL, V5401 Short M-XL. Vetoketjun oikealla puolella on vetoketjullinen päällitasku, jossa Vision tuotemerkki. Taskuun voisi ajatella mahtuvan pienen perhorasian. Housujen sisällä, vasemmalla puolella on toinen vetoketjullinen tasku muuta pikkutavaraa (esim. kännykkä) varten. Olkaimet ovat nykytyyliin melko leveät ja niiden lukot ristiin lukittavat. Neopreenisukat on muotoiltu (oikea/vasen) jalkaan sopiviksi. Kahluuhousuissa on kiinteät hakasilla varustetut hiekkasuojat. Housujen rakenne ilmoitetaan kolmikerroksiseksi ja polven alapuolella viisinkertaiseksi. Niiden vedenkestävyydeksi ilmoitetaan 30 000 mm ja hengittävyydeksi 20 000 g /m2/24 h. Kahluuhousujen mukana toimitetaan irrallinen vyö.

Testijakso:
– Kesä 2009, jolloin kalastin paljon, 3-4 kertaa viikossa (Kokemäenjoki, Nakkila, Tyni, Korteenkari). Lisäksi vielä reilu viikko Tenolla (Dalvadas)

– Kesä 2010, muutemia reissuja (Kokemäenjoki, Kynäsjoki, Merikarvia), viikko Tenolla ja sitten viikko Gaula river:llä (Jouni Rauhan järjestämä matka)

Plussat:
– Ehdoton ykkönen on se vetoketju hädän yllättäessä (ykköshätä)
– Housujen hengittävyys
– Miellyttävä materiaali
– Istuvuus on hyvä
– Pieniä taskuja (vedenpitäviä) ja lenkkejä mihin kiinnittää tarvittavia tarvikkeita

Miinukset:
– Kestävyys
– Ensimmäset vuotivat heti.
– Toiset talvisäilytyksen jälkeen (lämmin varasto ja housut ns. suorana)
– Kolmannen vetoketju jämähti ja pikku vuoto havaittu
– Ns. ykkös kahluutuotteen yleinen luottamuksen puute (käyttäjällä)

Arvosana:
Plussa 10
Miinukset 4
Näiden keskiarvo sitten määrittää arvosanaksi 7/10

Testaaja: ”Minkki”