Tuote: Kahluuhousut Kinetic Godspeed
Saatavuus: Hyvin varustetut kalastustarvikeliikkeet
Hinta: 160 €
Takuu: Ei tiedossa
Maahantuoja: Fairpoint Outdoors

Yleistä: Nyt testattava tuote on hankittu alkuvuodesta Eumer Oy:n tutustumiskäynnin yhteydessä. Godspeed on Kineticin korkealaatuinen huippumalli, joissa on materiaalina 3-kerroksinen hengittävä kalvo ja uusi innovatiivinen muotoilu. Materiaalin vedenpitävyydeksi ilmoitetaan 8000mm (ISO811) ja hengittävyydeksi 4000g/m2/24h (ASTM E96 BW). Saumojen määrää on tuoteselosteen mukaan rajoitettu vuotoriskien minimoimiseksi. Kaikki saumat on lisäksi teipattu sisäpuolelta, kuten hyvässä tuotteessa voisi odottaakin. Sen lisäksi neopreeniset sukkaosat on teipattu myös ulkopuolelta. Housujen etupuolelta löytyy kaksi isokokoista vetoketjullista taskua pientavaraa varten ja lisäksi housuissa on vahvistukset takapuolessa sekä polvissa.

 

 

 

Kahluukengän nyöritykseen kiinnitettävät kiinteät hiekkasuojat suojaavat tehokkaasti hiekalta ja soralta. Housujen yläpaarteessa on 35 cm mittainen vetoketju helpottamassa niiden pukemista. Vetoketju näyttää vesitiiviiltä, mutta jos ei sitä ole, sisäpuolella on yhtenäinen kangas turvaamassa kalastajan kuivana pysymistä. Housujen yläpaarteen saa kiristettyä lukittavin nauhoin ja lisäksi ne toimitetaan irrallisella vyöllä varustettuna. Housuista löytyy myös pikku hienouksia, kuten mm. neopreenia oleva ”kääpä” perhojen kuivattamista varten sekä selustasta vyölenkki. Kahluuhousut ovat väriltään vaaleat ja taskut sekä polvivahvikkeet vaalean oliivin väriset. Vasempaan taskuun on punaisella brodeerattu tuotteen merkki. Pieni, mutta kokonaisuutta täydentävä yksityiskohta. Tuote-esitteen mukaan Godspeed on laatua todella edulliseen ”asevelihintaan”.

Testijakso: Housut ovat vaimoni käytössä ja niitä testattiin tosiolosuhteissa alkukesästä Merikarvianjoella, päivän mittaisella kalastusrupeamalla. Testaajan kertoman mukaan mitään negatiivista mainittavaa ei ollut, joten voinemme uskoa, että housut ovat varteenotettava vaihtoehto kahluuhousujen alati lisääntyvässä tarjonnassa. Materiaali ei tunnu kovin paksulta, mutta siitä huolimatta testaaja ei valittanut kylmää, eli uskoisin housuja voitavan käyttää myös kevät- sekä syyskalastuksessa. Mainittuina kylmemmän veden aikoina luulen kuitenkin olevan parasta pukea alle riittävästi lämmintä ja mielellään hengittävää alusasua. Niin kai lienee kaikkien hengittävien kahluuvarusteiden kanssa.

Plussat: Plussaa on mielestäni ennen kaikkea hinta/laatusuhde. Housujen kestävyydestä ei testiä kirjoittaessani uskalla mainita mitään, mutta tuotetta silmämääräisesti tarkasteltaessa en uskoisi sen olevan markkinoiden muita merkkejä huonomman. Plussaa on myös lyhyt vetoketju, jonka avaamalla housujen yläpaarteeseen tulee riittävästi tilaa helppoon pukemiseen. Lisäplussana voisi mainita edessä olevat vetoketjulliset taskut, jotka ainakin lohta kalastavalla ovat mieleen. Varsinkin kuumimpina päivinä, jolloin voi kalastaa ilman kahluutakkia tai perholiiviä ja ne pari tarvittavaa rasiaa mahtuvat kahluuhousujen taskuun. Taskut ovat sen kokoiset, että muutakin pientä ja tarpeellista saa mukaansa.

Miinukset: Lyhyen testijakson perusteella ei tullut mitään miinuksen arvoista esille, mutta ehkä kesän pidempi kalareissu tuo ne – jos sellaisia on – esiin. Tätä kirjoittaessani ei tuotteessa ole mitään miinuksen arvoista.
Lisää testiaikaa saatiin heinäkuussa 2010 Inarijoella ja yllätys, yllätys, sivusaumoista alkoi tihkua vesi sisään. Soitto maahantuojan Suomen edustajalle ja häneltä saamieni ohjeiden mukaisesti tieto vuotavista housuista sekä tarvittava todistemateriaali mm. tuotteen hankintapäivästä toimitettiin Tanskaan elokuussa. Lokakuun alkupuolella – Suomessa toimivalle edustajalle – tekemääni puhelintiedusteluun sain vastauksen, että tavara on ”juuttien maasta” valitettavasti loppu ja takuun turvaamia uusia housuja pitää odottaa ensi vuoden puolelle. Ei siis kovinkaan vakuuttavaa toimintaa, vaikka vuotava tuote takuun puitteissa korvataankin. Mainittakoon, että maahantuojan edustaja Suomessa on toiminut koko prosessin ajan upeasti, eikä häntä tarvitsekaan syytellä, jos ”pääkallopaikalla” ei kaikki toimi asiakkaan edun mukaisesti.

 

Arvosana: Tuote 8/10, takuun toimivuus 6/10

Testaaja: Ilkka