Tuote: Kahluuhousut GuideLine Explorer
Saatavuus: Hyvin varustetut kalastustarvikeliikkeet
Hinta: Suositushinta 220€
Maahantuoja: Karuvaara Flyfishing
Takuu: 1 vuosi ostopäivästä materiaali- ja valmistusvirheiden osalta

Yleistä: Housut ovat erittäin tyylikkäät, hyvin istuvat ja kunnolla polvista alaspäin vahvistetut. Materiaali on vaaleaa, lukuun ottamatta polvista alaspäin olevaa mustaa osaa, joten kuumallakaan kelillä housut eivät ole hiostavat. ”Polvipaikoissa” on myös tyylikkäät koristeompeleet, joiden tarpeellisuudesta voi olla montaakin mieltä. Kokonaisuuteen ne kuitenkin sopivat ja ilmeisesti myös värien yhteensopivuutta on mietitty. Housut ovat Teflon-käsitellyt ja uusista housuista vesi valuu kuin ”sorsan selästä”. Pidempiaikaisen käytön myötä ominaisuus ikään kuin väsyy ja housut käyttäytyvät käsittelemättömien lailla. Olkaimet ovat riittävän leveät, etutasku on housujen päällipuolella ja varustettu vetoketjulla. Sukkaosan neopreeni on melko paksua ja voimakkaasti muotoiltu jalan malliseksi. Olkaimien lukot ovat nykytyylin mukaisesti ristiin lukittavat. Housuissa on kiinteät hiekkasuojat, jotka on varustettu hakasilla. Housujen valmistusmaa on Kiina.

Testijakso: Hankin housut vuotamaan alkaneiden Vision Gillie housujeni tilalle ja eron huomasi ensi hetkistä alkaen. Pukiessa voimakkaasti muotoiltu sukkaosa vaatii hieman tarkkuutta, mutta sukan ollessa jalassa, tunne on mukava. Sukkaosa istuu jalkaan todella hyvin. Myös polvivahvikkeen paksuuden voi aistia veteen astuessaan. Ero entisiin housuihini oli suorastaan tyrmäävä, eikä minkäänlaista viileyden – kylmästä puhumattakaan – tunnetta ollut aistittavissa + 9 asteisessa vedessä. Ylös noustessa vesi valui uusista housuista lähes saman tien ja kangas oli hetken kuluttua täysin kuiva. Housujen istuvuus on myös hyvää luokkaa, kuten mainostetaan. Polvivahvikkeen päällimmäisten kankaiden väliin pääsevä vesi valuu ylös noustessa kunnolla pois, eikä minkäänlaisia ravistusoperaatioita ole tarpeen tehdä.

 

Plussat: Hyvää on mielestäni ennen kaikkea hinta/laatusuhde, mutta myös takuun toimivuudesta voi olla samaa mieltä. Ostin housuni Utsjoelta Eräkontion telttamyymälästä ja viikon käytön jälkeen toisen hiekkasuojan ompeleet alkoivat rispaantua suojan ulkosyrjästä. Mennessäni vaihtamaan housujani sain uudet tilalle ilman minkäänlaisen selityksen tarvetta. Housut tuntuvat mukavilta jalassa ja sukkaosan voimakas muotoilu saa sukan tuntumaan erittäin mukavalta kahluukengässä. Pidempikään käyttö ei kostuta alusasua, kuten jonkun muun valmistajan ”hengittävissä” kahluuhousuissa. Muutaman viikon käytön jälkeen itse housuista ei ole löytynyt moitittavaa, joitain pikku ”kauneusvirheitä” lukuun ottamatta.

Miinukset: Huonoksi voisi ilmeisesti mainita valmistusprosessissa olevan laaduntarkkailun. Mielestäni viikon käytön jälkeen eivät tuotteen ompeleet saisi rispaantua, kuten nyt itselleni kävi, enkä tiedä itse aiheuttaneeni kyseistä rispaantumista. Uusissa, rikkoutuneiden tilalle saamissani kahluuhousuissa, toisen hiekkasuojan hakanen on ommeltu hieman sivuun suojan keskilinjasta. Se ei sinällään haittaa käyttöä, mutta on esteettinen haitta muuten tyylikkäissä ja toimivissa kahluuhousuissa.

 

Arvosana: 9,5/10

Testaaja: Ilkka