Koukku: Pitkävartinen streamer-koukku nro 4-6
Painotus: Kaksi rungon mittaista lyijylankaa, sidotaan koukun varren alapuolelle rinnakkain
Kierre: Pakotettu kupari (alkuperäisessä tinattu kuparilanka)
Alusrunko: Hologrammi hopea kierrettynä painotuksen ja koukun varren ympäri.
Päällirunko: Perhon vartaloksi kiinnitetään sidontalangalla kaksi oranssia (neon oranssi) villalangan pätkää etupäästään. Jätetään lankoihin ylimääräistä, joka taitetaan rungon alapuolelle kurkkuhäkiläksi. Langat mitoitetaan takaa niin, että ne riittävät perhon pyrstöksi.
Siipi: Ruskea orava
Kaulushäkilä: Musta kukonhäkilä
Silmät: Palloketju
Perho on Varsinais-Suomen Perhokalastajia edustavan, perhokouluttaja Asko Saarisen kehittämä Streamer, joka kelpaa niin kirjolohille kuin taimenillekin.
”Kalaa peratessa ja sen syönnöstä tutkiessa ilmeni, että kala oli syönyt vesiperhosia ja viisi simppua – tästä alkoi pikkukalajäljitelmien kuin myös niiden käytön kehittely.
Suurin ero perinteiseen streamer kalastukseen on se, että heitot suunnataan 90 astetta virtaan nähden ja virran ollessa erittäin voimakas ne suunnataan jopa vielä enemmin ylävirtaan – näin saadaan perho vajoamaan syvälle missä kalatkin ovat. Streamerin pudottua veteen perho otetaan sisään normaalisti ”hand twistillä”. Aktiivisen uittamisen etuna on se että perho työskentelee koko uittamisen ajan ja jos kala iskee ohi, se todennäköisesti yrittää uudelleen. Painotetun perhon hyvänä ominaisuutena on myös se, että se ui aaltoilevasti myös pystysuunnassa kuten simppu uidessaan virtavedessä”.
Lainaus on perhon kehittäjän itsensä kertomaa, 80-luvulta Heijoistenkosken kalastusmatkalta. Huom! Kuvan perhossa runkona Chenille-lankaa, ei villaa, kuten reseptissä.