Jäsenistölle taannoin tehdyn ”mielipidekyselyn” ja muutaman tekemäni yhteydenoton pohjalta, sain sovittua Jaakko Ojamon kanssa tutustumisajankohdaksemme 13.2. 2010 Eumer Fishing Center’iin, Merikarvialla.

 

Sovittuna aikana kymmenen innokasta jäsentämme kokoontui treffipaikalle Euraan ja sonnustauduimme kolmeen henkilöautoon.Matka sujui kauniissa talvisäässä mukavasti ja omalta osaltamme Minkkisen Jarin kanssa jutustellessa, mistäpä muusta kuin kalastuksesta. Matka meni kuin huomaamatta, muutaman kalan väsytyksessä, parin uuden paikan kopaisussa ja taisimmepa sytyttää parikin makkaranuotiota sen aikana. ”Maistuu ne makkarat” autoillessakin.

Melkein perille päästyämme autoletkamme hieman hajosi, ensimmäisen auton käännyttyä Puukoskentielle, kahden seuraavan jatkaessa Alakyläntietä Ahlaistentielle asti.
Siellä loppukin ”karavaanimme” hajosi, meidän kääntyessämme Terveyskeskuksen tienhaarasta kohti Holmankoskea, mutta vihoviimeinen autokunta kiersi Merikarvian ”cityn” kautta. Yhtä kaikki, jokainen autokunta oli sovittuna aikana Eumer Fishing Center’in pihassa, jossa Ojamon Jaakko meitä jo odotteli.

Tervetuliaiskahvit hotellin tyylikkäissä tiloissa
Heti kävi selväksi, että entisen sahan ympäristö on ”ihan hivenen” muuttunut. Ja pelkästään edukseen. Vanhat rakennukset on joko osittain entisöity tai rakennettu uudelleen ja ihka uuttakin on rakenteilla, mm. uusi tuotanto- ja varastotila. Sen valmistuttua nykyinen yhdistetty myymälä/tuotanto/varastorakennus jää pelkästään myymäläksi, jolloin tuotteet tulevat hyvin ostajien nähtäville.

 

Pikaisten tervehdysten ja tervetulotoivotuksen jälkeen, kyselin oppaaltamme valokuvaukseen mahdollisesti liittyviä rajoituksia, saimme sellaiset ja sen jälkeen meidät ohjattiin Eumer Fishing Hotelliin, jossa tarjoiltiin tervetuliaiskahvit. Mainittakoon tähän väliin, että Degemanin Tuukka oli matkassa kameravarustuksin ja tulisi ottamaan seuramme ”viralliset” vierailukuvat.
Tuliaiskahvit juotuamme kiivettiin yläkertaan, tutustuttiin hotellin majoitustiloihin ja saimme samalla kuulla eri hinta- ja pakettivaihtoehdoista.
Hotellin kokoustiloissa pääsimme seuraamaan Jaakon sidontaesityksiä erilaisten pinta- ja putkiperhojen valmistuessa melkoista vauhtia ja ainakin itselleni oli uutta Marc Petitjean’in nimeä kantava Macic Tool apuvälinesarja CDC-höyhenten sidontaan. Laite näytti lähinnä ”kasalta” muovisia pyykkipoikia, ollen kuitenkin nämä taikakalut hieman leveämpiä kuin pyykin ripustuksessa käytettävät. Jaakon esityksen jälkeen saimme myös kokeilla noita ihmevempaimia ja rohkeimmat taisivat sen tehdäkin.

Itsekin CDC-perhon sitoneena – tosin hyvin kömpelösti – sain todeta laitteen toimivuuden. Tuukka ikuisti tapahtumia ”selluloidille” ja taisipa jonkun omakin kamera räpsähdellä sidontasession aikana, henkilökohtaisempien muistikuvien ikuistamiseksi. ”Ihmevempaimien” käytännönkokeilut onnistuivat hienosti
Tovin vielä keskusteltuamme, kuului kutsu ruokailuun, josta oli etukäteen sovittu Jaakon kanssa. Ruoka oli todella maukasta – pottumuussia ja uunilohta lisukkeineen, – sitä oli riittävästi ja kun muutamat olivat saaneet vielä jälkiruokana tarjotun kahvinsa juoduksi, siirryimme tutkailemaan nykyistä myymälä-, varasto- ja tuotantotilaa.

Center’in privaattipoolin viereinen kokous/ajanviettotila
Siirtyessämme rakennuksesta toiseen Jaakko esitteli Centerin privaattipoolin – nyt lähes umpijäässä -, saunan, sen kokous/ajanviettotilan ja saimmepa kurkata myös varustevarastoon, jossa paritkymmenet kahluuvarusteet, virveli- ja perho-onget odottelevat kesän yritys- ja yhdistys- ja muitakin kalastusvieraita. Vapojakin esiteltiin vielä ennen lämpimään myymälärakennukseen pääsyä, saimmepa kokeillakin paria vaihtoehtoa lumisella pihalla ja tulevan kesän pakettien hinnat tulivat samassa tietoomme. Eikä edes pahan kuuloiset hinnat.
Nykyisessä myymälä/varasto/tuotantotilassa kiertelimme tovin, katselimme hetken ”Eumer-putkisorvaria” – joka ei muuten koskaan väsy – kunnes pääsimme itse asiaan, eli tutkailemaan myyntihyllyjä. Ahdastahan siellä oli, mutta sopu tilaa antaa ja melko monella oli pieni tai hieman isompikin ”pussukka” pois lähtiessä, eli tavaraa oli itse kunkin tarpeeseen tarjolla. Ja vuorollaan jokainen pääsi kiertelemään kiinnostavimpien hyllyjen tavaroita tutkailemaan, osa porukasta hieman hypistelemäänkin.
Itse ostin Marc Petitjean Macic Tool-sarjan, muutaman pussin CDC-höyheniä ja ehkä hieman ”arvokkaan”, mutta tarpeellisen Grizzle-satulan Nalle Puh-pintaperhoja varten. Vähän jotain muutakin ”pientä” sain hankittua mukaani. Sihteerimme kainaloon tarttuivat kahluuhousut talvihintaan ja olinpa näkevinäni ainakin parilla muullakin jäsenellämme Petitjean-taikatyökalun, heidän muiden ostostensa joukossa. Mukavasti ja rattoisasti sujuneen nelituntiseksi vierähtäneen tutustumisemme päätyttyä, heitimme Jaakolle hyvästit, mutta luulenpa useimpien mieltä jääneen kaivertamaan Fishing Center’in kohtuullisen hintaiset kalastuspakettitarjoukset. Ei olekaan lainkaan pois suljettua, etteikö jäsenistöstämme löytyisi kimppamatkan ajatusta. Ehkäpä sitten syksymmällä, sano…

Tutustumisesta jäi erittäin päällimmäisenä mieleen, että saamastamme kohtelusta voisi useampikin suomalainen pienyrittäjä ottaa mallia, muutamat oikein ”olan takaa”. Kohtelu oli hyvin mutkatonta, selkokielistä ja avointa, vaikka ihan kaikkia yrittäjän poppakonsteja meille ei luonnollisestikaan kerrottu. Eipä olisi tarvinnutkaan. Eikä jäänyt sellaista makua, että olisi ollut ”pakko” ostaa jokin tuote. Kieltävään vastaukseen Ojamon Jaakko suhtautui samalla leppoisuudella kuin myöntäväänkin. Melkoista henkeä osoitti myös se, että yrittäjä vaivautui lauantaipäivänä porukkamme opastajaksi, hoitaen siinä sivussa kahta poikaansa, joista toinen sattui valitettavasti olemaan vieläpä kuumeessa. Hyvin isäntämme hermot kuitenkin kestivät ja iloinen toivotus: ”Tervetuloa uudelleen”, jäi kaikumaan korvissa lähtiessämme vihoviimeisinä kohti kotia.

Kotiin päästyämme alkoi pikainen taikatyökalujen testaaminen, mutta se lienee jo toisen tarinan aihe. Sen verran voin valottaa, että CDC-pinturin sitominen nro 18-20 koukkuihin oli ennen illan pimenemistä jo lähes ”lasten leikkiä”. Ihme ”pyykkipojat”, mutta toimivat, sanoisin.

Loppuun kiitos ja kumarrus seuraväelle kiinnostuksesta Eumer Fishing Center’iin. Ilman sitä olisi jäänyt hyvin mielenkiintoinen ja uusia ajatuksia herättävä vierailu tekemättä.

Ilkka