Tuote: Perhokalastussetti Keeper G 2
Hinta: 76€ + postikulut
Maahantuoja: Ei tietoa
Myyjä: Eräkontio Oy

Yleistä: Setti sisältää perhovavan Keeper G 2 KK 3905 9′ # 5-6, Vision SuperLite kelan luokka 4-6, kelluvan perhosiiman sekä perukkeen. Vapa ja kela toimitetaan kumpikin omassa pussissaan, mutta vapaputkea settiin ei kuulu. Vapa on mainoksen mukaan Vision laatua ja kuten tyyppimerkistä voi päätellä, kolmiosainen. Se on yleisilmeeltään siistin näköinen, kädensijan korkki on melko hyvälaatuista ja kelankiinnike on alumiinia. Kiinnikkeen kiristysruuvi on kohtuullisesti karhennettu ja siitä saa hyvän otteen. Vavan kaksi alinta siimarengasta ovat keraamisia ja loput snake-tyyppisiä.

Setissä mukana oleva kela on puolan lukitusruuvia lukuun ottamatta kokonaan muovia, jarruton ja räikällinen. Materiaalista huolimatta kela tuntuu tiiviiltä, eikä ainakaan uudessa kelassa ole havaittavissa minkäänlaista väljyyttä. Kela toimittaa virkansa siimavarastona oikein hyvin.
Setin mukana ollut perhosiima havaittiin heti testin alussa liian kevyeksi, eikä sen luokituksesta löytynyt mitään merkintää.
Setin mukana toimitetaan myös irtolenkki (luuppi) perukkeen kiinnittämistä varten, sekä kartioperuke.

 

 

Testijakso: Vapa on lähinnä keskitoiminen ja ehkä hieman letkeänkin tuntuinen, olematta kuitenkaan veltto. Se ei liene ihan kevyimmästä päästä, johtuen sen pituudesta, mutta ei sitä voi painavaksikaan sanoa. Vavalla on todella helppoa heittää, eikä se ole kovin tarkka heiton ajoituksen suhteen. Siinä on potentiaalia niin yliolan- kuin Spey-heittoonkin. Setin mukana toimitettu siima vaihdettiin testin aikana 7-luokkaiseen kärkiuppoavaan ja vavan toiminta parani huomattavasti. Nykypäivän vavat, merkistä riippumatta, tuntuvat toimivan luokitustaan raskaammilla siimoilla paremmin. Vavan liitokset tuntuivat napakoilta ja pysyivät paikoillaan löystymättä viikonlopun mittaisen testirupeaman ajan.

Plussat: Onkisetin hinta on uskomattoman edullinen ja se on mielestäni erittäin hyvä asia. Settiä mainostetaan sopivaksi aloittelijoille ja siinä kohdassa mainostaja on oikeassa. Vaikka setin ostaja päättäisikin lopettaa harrastuksensa alkuunsa, ei rahaa menetä suuria summia. Mielestäni setti on kuitenkin erittäin kannattava ostos. Jos onkeen vaivautuu hankkimaan esimerkiksi 7-luokkaisen perhosiiman, saa itselleen toimivan perho-ongen, vieläkin hyvin pienin kustannuksin. Sopivalla siimalla varustettuna onki palvelee hyvin muitakin perhokalastajia, kuin aloittelijoita.

Miinukset: Kuten jo aiemmin on mainittu, setin mukana toimitettava perhosiima on ehdottomasti liian kevyt ja vedinkin siiman testin aikana kertaalleen kelalta ulos todetakseni sen olevan oikein päin. Perhosiima on paketissa kiepillä, eikä minkäänlaista merkintää sen luokituksesta ole. Toivoisikin setin pakkaajan laittavan informaatiota ostajalle perhosiiman luokasta, tai varustavan sen suoraan 7-luokkaisella siimalla.

 

Arvosana: 8+/10

Testaaja: Ilkka