Koukku: Normaalivartinen Streamer-koukku, nro. 4-8
Runko: Punakellertävä hologrammi Mylar-putki
Pyrstö: Keltainen marabouhöyhen
Häkilä: Keltainen kukko
Siipi: Vaaleanruskea kallioketun häntäkarva
Kierre: Ovaali hopea, large
Silmät: Tarrasilmät
Pää: Punainen sidontalakka
Koukku: Normaalivartinen Streamer-koukku, nro. 4-8
Runko: Sininen hologrammi Mylar-putki
Pyrstö: Vihreä marabouhöyhen
Häkilä: Punainen kukko
Siipi: Vaaleanruskea kallioketun häntäkarva
Kierre: Ovaali hopea, large
Silmät: Tarrasilmät
Pää: Punainen sidontalakka
Mylar-perhon sidontaopin olen saanut kauan sitten Veli Auttin vetämässä kerhoillassa Turussa. Idean siiven lisäämiseksi sain eräältä perhokalastajaystävältäni, joka lähetti kuvan Haili nimisestä perhosta. Sekoitin vähän uutta (siipi) ja paljon vanhaa. Lopputulos on tuon näköinen.
Perhon ”rakentaminen” on lievää tuskailua, mutta onnistuu kuitenkin. Ensin Mylar-putkesta on poistettava puuvillaydin, jonka jälkeen koukku työnnetään tyhjään kuoreen kärki edellä.
Kun kärki on niin pitkällä, että putken voi olettaa riittävän koukun silmukan taakse (saa tulla ylikin), pujotetaan koukun kärki putken läpi ja käännetään koukun varsi Mylar-putken suuntaiseksi. Pyrstön Marabouhöyhen työnnetään putken sisään perästä koukun varren päälle ja ylimääräinen leikataan silmukan takaa.
Lukitaan sidontalangalla Mylar-putken pää ja marabouhöyhenen tyvi silmukaan taakse niin etäälle, että tarrasilmille jää tilaa.
Sen jälkeen kierretään häkilä kaulukseksi, lakataan pää kirkkaalla sidontalakalla ja sen vähän kuivahdettua asetellaan silmät. Odotetaan lakan lopullista kuivumista ja tarrasilmien kiinnittymistä, jonka jälkeen päätä voi muotoilla punaisella sidontalakalla.
HUOM! Päätä ei saa valmiiksi yhdellä lakkauskerralla, eli punaista lakkaa saa lisätä ainakin pariin kertaan.
Kun pää on lakattu (ja kuivunut) kiinnitetään koukku sidontapenkkiin kärjestään ja sidotaan pyrstön tyvi sidontalangalla. Näin ehkäistään Mylar-putken peräpään rispaantuminen ja saadaan perhoon samalla hieman pikkukalan muotoa.