Tuote: Loop Adventure perhokalastussetti
Maahantuoja: Ei tiedossa
Saatavuus: Hyvin varustetut kalastustarvikeliikkeet
Hinta: 129 € (Turussa)
Takuu: Kannattaa tarkistaa kauppiaalta settiä ostettaessa

Yleistä: Tuote myydään tukevahkossa pahvipakkauksessa ja sisältää tässä tapauksessa Loop Adventure 9′ 0″ – 3 Pcs # 6 vavan, Loop Graphite-perhokelan, 50 metriä 20 lbs:n Dacron-pohjasiimaa, Loop Adventure WF kelluvan perhosiiman sekä kartioperukkeen. Lisäksi pakkauksesta löytyy vapapussi, mutta ei -putkea. Valmis kalastuspaketti on suunnattu lähinnä aloittelijoille, mutta vavasta löytyy ominaisuuksia myös hieman pidemmälle ehtineille harrastajille. Mainittakoon paketin hinnasta, että se on testipaikkakunnan hinta ja saattaa hieman vaihdella eri puolilla Suomea.

Testijakso: Testijaksona tämän vavan kohdalla oli muutaman tovin mittainen tuntuman ottaminen. On todettava, että vapaa ei päästy testaamaan virtavedessä, vaan testi perustuu vavan ostaneen aloittelijan neuvonnassa saatuun tuntumaan. Vapa on kevyt, tuntuu kohtuullisen tasapainoiselta ja sillä heittäminen on erittäin vaivatonta. Mielestäni se on lähinnä kokotoiminen ja mukavan pehmeän tuntuinen, olematta kuitenkaan hiukkaakaan löysä. Melko tuulisissa olosuhteissa tapahtunut tutustuminen ei aiheuttanut mitään ongelmia ja luulen vavasta löytyvän myös kalastusolosuhteissa samoja miellyttäviä piirteitä, kuin nyt tehdyssä kuivan maan testissä. Kela on laajakehäinen, nykyaikaisen näköinen, mutta itselleni erikoisen toiminnon sisältävä. Perhokalastuspaketti on kaikkiaan siistin näköinen, kohtuuhintainen ja erittäin varteenotettava vaihtoehto hankittaessa ensimmäistä yhden käden perho-onkea.

 

Plussat: Setti oli ostohetkenään edullinen ja olisi tänä päivänäkin erittäin sopiva ensimmäiseksi vavaksi aloittelevalle perhokalastajalle. Sen rauhallinen toiminta on omiaan auttamaan aloittelijaa usein tapahtuvalta liialta ”hosumiselta”. Kokotoimisena vapa antaa anteeksi pienet, heiton ajoituksessa tapahtuvat myöhästymiset, eikä heittäminen muodostune hermoja raastavaksi ”sadasosasekuntien” tuijottamiseksi. Lisäplussana – kuten setissä pitääkin – on paketin valmius nopeaan käyttöönottoon. Siimat kelalle, se kiinni vapaan, perho perukkeeseen ja koskelle.

Miinukset: Mitään en voi sanoa huonoksi näin lyhyen testin perusteella, mutta kelan toiminta kiinnitti huomioni ja on vähintäänkin erikoinen. Sen ”jarru” vaikuttaa molempiin suuntiin, siis myös kelauksen jäykkyyteen, asia joka ei minulle oikein aukea. Kelan takapuolella on räikän on/off nappi, josta saa äänen pois niin halutessaan. Vapaputken puuttumista voi pitää miinuksena, mutta ”pikkurahalla” tuskin kaikkea saakaan.

 

Arvosana: 8/10

Testaaja: Ilkka