Koukku: Nymfikoukku nro 8-12 esim. Fulling Mill
Painotus: 5-6 kierrosta lyijylankaa thoraxin alle
Takarunko: 2-3 hirvenkarvaa kierrettynä
Selkäkilpi: Kultafasaanin pyrstösulan liistake, kiinnitettynä kärjet eteenpäin
Thorax: Riikinkukon herl
Pää: Musta
Perhon painotuksessa tulee ottaa huomioon pään tila, eli aloitetaan painotus n. 2-3 mm silmukan takaa ja kierretään lyijylankaa tiiviisti vieri viereen kohti koukun mutkaa. Painotuksen takareunaan kierretään sidontalangalla lyhyehkö kartio, takarungon ja thoraxin yhtymäkodan jyrkkyyden loiventamiseksi.
Takarunko kierretään tummasta ja vaaleasta hirvenkarvasta (rinnakkain), jolloin lopputulos muistuttaa hyönteisen jaokkeista takaruumista.
Selkäkilpi kiinnitetään thoraxin alle siten, että liistakkeen kärjet ovat koukun silmukasta 8-10 mm yli, osoittaen eteenpäin. Ennen kuin selkäkilpi taitetaan pään taakse kiinnittämistä varten, jaetaan liistakkeen kärjet kahtia ja käännetään 90 astetta osoittamaan koukun sivulle, kumpikin puolikas omalle puolelleen.
Selkäkilven kiinnityksen (2-3 lankakierrosta) jälkeen, käännä liistakkeen kärjet osoittamaan taakse alaspäin (rungon alle) ja kierrä muutama kierros sidontalangalla. Mikäli nymfilläsi on nyt jalka-aihiot, päättele sidonta tekemällä perholle pää.
Selkäkilpenä voidaan käyttää muutakin kirjavaa sulkaa, esim. metsoa.
HUOM! Perhon nimeen ei kenenkään kannata takertua vakavissaan, koska myös minun tiedossani on hirvikärpäsen lisääntymistavat. Nimi on annettu pilke silmäkulmassa ja lähinnä perhon takarungon materiaalin innoittamana. Siksi myös sitaatit.